Početna » Vojska Srbije nastavlja da pomaže građanima širom zemlje

Vojska Srbije nastavlja da pomaže građanima širom zemlje

0
Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Vojske Srbije i danas na terenu i zajedno sa nadležnim službama rade na tome kako bi se normalizovao život u opštinama u kojima su jake snežne padavine prouzrokovale zastoje na putevima i probleme u snabdevanju električnom energijom.

Na zadacima su angažovane inžinjerijske jedinice iz sastava Kopnene vojske, helikopteri Ratnog vazduhoplovstva i PVO i padobranci 63. padobranske brigade.

U opštini Bujanovac je na raščišćavanju lokalnih puteva angažovana radna grupa iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske, dok na području opštine Babušnica iste zadatke realizuju inžinjerci Treće brigade.

Radi stvaranja uslova za pouzdan prenos električne energije u opštini Sjenica, inžinjerijska radna grupa iz sastava Druge brigade kopnene vojske uklanja stabla i rastinje na trasi elektromreže od sela Gonje do Jadovnika.

U pružanje pomoći su uključeni i helikopteri Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kojima je danas dopremljen prvi kontingent hrane za stoku na Suvoj planini, što je zbog visokih snežnih nanosa trenutno moguće samo vazdušnim putem. Izbačeno je 65 bala sena od po 25 kilograma, na tri lokacije na ovoj planini.

Vojska Srbije je, po naredbi predsednika Republike i vrhovnog komandanta, blagovremeno stavila u pripravnost deo snaga i sredstava za otklanjanje posledica snežnih padavina i među prvima je pritekla u pomoć ugroženom stanovništvu.

Jedinice Vojske Srbije su u kontaktu sa nadležnim službama i ostaju spremne za dalje angažovanje u svim delovima zemlje, dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas