Početna » Ana Brnabić u Brzom Brodu. “Rešili smo problem za 10 minuta, kablovi će biti ukopani”, pohvalili su se meštani

Ana Brnabić u Brzom Brodu. “Rešili smo problem za 10 minuta, kablovi će biti ukopani”, pohvalili su se meštani

0
Posle više od godinu dana protesta, sastanka sa predstavnicima EMS-a u Vladi Srbije, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Brzobrođani se danas pohvalili da su danas rešili problem sa dalekovodom za 10 minuta. Oni su izrazili zadovoljstvo posetom premijerke Srbije Anom Brnabić i dodali da niko do sada nije ni čuo za ovo niško naselje, a kamo li da dođe i vidi u kakvim uslovima stanovništvo živi.

“Prezadovoljni smo načinom na koji je ovaj problem rešen. Bili smo kod predsednika prošle nedelje, nije bilo  lako, ali smo dobili obećanja da će problem da se reši. Ana Brnabić je prva premijerka koja je došla u Brzi Brod, ja ne znam da li je neko pre nje koji je na tom položaju došao u Brzi Brod. Mnogi na tim pozicijama nisu ni čuli da naše naselje postoji”, kazao je stanovnik Ivan R. Cvetanović.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da je dogovor postignut. Kablovi će biti ukopani.

“Ukopaćemo dalekovod koji je trebao da bude nadzemni. Našli smo rešenje. Bilo nam je važno da tu može da prođe i saobraćajnica, odnosno da nađemo način kako zbog nasipa i blizine Nišave tu mogu da se ukopaju kablovi. Želela sam da vidim svojim očima kako to izgleda, da upoznam meštane i da im predstavim rešenje”, rekla je Brnabić.

Podsetila je da je rok za zvaršetak radova do kraja 2024. godine.

“Zaključak Vlade će biti usvojen u ponedeljak, kako bi se što pre krenulo u realizaciju.  Novo rešenje zahtevaće dodatnu invensticiju od 5 miliona evra, to će pokriti Vlada Srbije”, istakla je Brnabić.

Ona je objasnila da je projekat izgradnje dalekovoda rađen još 2014. godine, kada u ovom delu naselja nije postojao sadržaj, kakav je sada, a nije ni bilo upisano u plan detaljne regulacije. Zato je doneta odluka da ovde prođe nadzemni dalekovod, koji predstavlja jeftinije i brže rešenje.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je da Grad samo bio posrednik između države i meštana. Ovom odlukom da se kablovi ukopaju, Niš će dobiti i saobraćajnicu koja će spojiti Brzi Brod sa centrom grada. Najavila je da će do kraja godine biti otvorena ambulanta, a ozakoniće se i balon sala.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas