Početna » NAPRAVIO SENZACIJU NA MATURSKOJ VEČERI. Mladić na konju iznenadio drugare [FOTO+VIDEO]

NAPRAVIO SENZACIJU NA MATURSKOJ VEČERI. Mladić na konju iznenadio drugare [FOTO+VIDEO]

Prijateljstvo kao ni jedno drugo!

0

U jeku proslava maturskih večeri, mladić na konju nije samo slika iz bajke. To je bila stvarnost kada je Aljoša Mirković iznenadio svoje drugare, Đuku i Luku iz Gimnazije “Bora Stanković” iz Niša dolaskom na konju na njihovu proslavu.

Iako se Aljoša zbog poslova svog oca preselio najpre u Beograd pa u Ameriku i tamo nastavio školovanje, dugogodišnje prijateljstvo sa drugovima iz Niša ostalo je neraskidivo. Svaki slobodan trenutak provodi u svom rodnom gradu, a njihovo prijateljstvo, ispunjeno iznenađenjima i avanturama, postalo je neprocenjivo.

Jedno od tih iznenađenja bilo je upravo dolazak na konju na proslavu njihove maturske večeri. Ideja o konju je zajednička i  davno je smišljana, ali nije bila usmerena ka proslavi mature.  Upravo zato je trenutak kada je Aljoša dojahao na konju bilo pravo iznenađenje za njegove drugare.

“Već par godina planiramo tog konja, ali nismo se našli u nekoj situaciji u kojoj bi mogli da ga upotrebimo. Ja sam sada došao da ih iznenadim za maturu. To nije moja matura, ja sam školu završio prošle godine. Ideja nam je zapravo bila da na nečiji rojđendan dođemo na konju, pošto smo uvek pravili jedan drugom iznenađenja za rođendane. Nije nam tada uspelo”, kazao je Aljoša Glasu juga.

Aljošino pojavljivanje na konju izazvalo je pravo oduševljenje među maturantima. Niko nije očekivao takvo iznenađenje, posebno ne nakon što su većina došla na proslavu u oldtajmerima. Konj je dodatno obogatio atmosferu i stvorio poseban trenutak spajanja prošlosti sa modernim vremenom.

Luka Stojančić, jedan od njegovih drugova, opisuje da su svi bili zapanjeni kada su videli Aljošu na konju.

“Nismo mogli da verujemo kada smo ga videli na konju. Bilo je neverovatno, čovek došao konjeeem, ej. Dolaze ljudi oldtajmerima, sa raznim zanimljivim automobilima, i kada je on došao  zasenio je sve prethodno. Kao da se sve prethodno nije ni desilo. Sve se drugo izbrisalo iz postojanja”, kazao nam je Luka Stojančić.

Aljoša nije samo iznenađenje doneo na maturu, već je u prethodnim godinama svakome od svojih drugara priređivao nezaboravne trenutke za rođendane. Od dolaska dečijeg hora na osamnaesti rođendan, do crtanja grafita, svako iznenađenje bilo je pažljivo osmišljeno kako bi se stvorila trajna uspomena.

“To je bila velika eksplozija. Lepo je bilo što smo došli na proslavu oldtajmerima, ali konj je konj”, govori nam Đuka kroz smeh.

 

“Mi ne volimo klasične poklone, već uvek uradimo nešto što je zanimljivo. Više volimo da potrošimo novac na neku veliku smešnu stvar nego za nešto što je materijalno. Za rođendan sam ti kupio parfem, meni je to bezveze. Ja sam sebi mogu da kupim parfem, čak ću pre sebi da izaberem onaj koji mi se sviđa. Za moj osamnaesti rođendan doveo je hor Čarolija, Luki smo crtali grafit, nekome kupimo neku životinju… Radimo stvari koje ostanu više kao dobra priča i dobro sećanje”, zaključio je Đuka Milačić.

Interesantno je da Aljoša nije na svoju maturu otišao na konju. Kako kaže ne bi bilo ni fer, jer je ideja zajednička. Ovo je bila prava prilika, da dočeka svoje drugare na pravi način na kraju jedne životne epohe, ali i sa simbolikom da punim galopom nastave da nižu uspehe i u budućem peridu, u studentskim klupama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

Pročitajte još…

Stari automobili, novi heroji: Maturanti Niša na proslavu odlaze oldtajmerima [VIDEO]

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas