Početna » Niš bogatiji za 750 tuja

Niš bogatiji za 750 tuja

0
Niš je postao bogatiji za 750 tuja koje je Gradu donirala Banka Poštanska štedionica u okviru akcije pošumljavanja gradova „Čuvajmo 02 zajedno“. Donirane tuje biće zasađene duž ograda na razdelnim ostrvima na niškim saobraćajnicama kako bi se taj prostor dodatno oplemenio zelenilom, a prve tuje iz donacije posađene su na razdelnom ostrvu gde je postavljena i zaštitna ograda u prometnoj ulici Blagoja Parovića kod Tržnog centra Delta planet i novog parka.

 

“Sa novim stablima Niš postaje lepši i zeleniji, a vazduh čistiji. Zajedno sa društveno odgovornim preduzećima čuvamo prirodu i kiseonik. Ovo je pravi način da se podsetimo koliko je važno da vodimo računa o očuvanju životne sredini ali i o sigurnosti u saobraćaju”, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa svojim saradnicima i donatorima zasadila prve tuje.

Na ovaj način se nastavlja, dodala je Sotirovski, sa ozelenjavanjem grada a za svako drvo koje je nužno posečeno zasadi se nekoliko novih.

Foto: www.ni.rs

Iz Banke Poštanska štedionica poručuju da je ovo jedan od načina da pokažu da su društveno odgovorni i da vode računa o očuvanju životne sredine. Dodaju da akcija ne bi bila moguća bez građana koji su se opredelili za ovu banku i pozivaju ostale da im se pridruže u pošumljavanju gradova u Srbiji. Akcija se pokazala dobrom jer je produžena do kraja 2023.godine.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas