Početna » Počeli radovi na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Niš – Dimitrovgrad

Počeli radovi na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Niš – Dimitrovgrad

0
Radovi su počeli na deonici otvorene pruge između železničkih stanica Staničenje i Pirot. Deonica Staničenje – Pirot je prva faza radova u okviru rekonstrukcije i modernizacije pruge Sićevo – Dimitrovgrad, dužine 86 kilometara.

Rekonstrukcija i modernizacija pruge Sićevo – Dimitrovgrad obuhvata građevinske i pripremne radove za elektrifikaciju i signalizaciju, kao i elektrifikaciju ove deonice, a rok za završetak radova je 1.276 dana rako je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Radovi između Staničenja i Pirota odvijaće se u vremenskim intervalima od 36-očasovnih “zatvora” koloseka na ovoj pruzi, na osnovu dogovora srpske i bugarske železnice. Putnički železnički saobraćaj između Niša i Dimitrovgrada neće se odvijati, a teretni će funkcionisati u terminima kada ova deonica pruge bude otvorena za saobraćaj. Realizacijom ovog projekta biće otklonjena saobraćajna uska grla između Srbije i Bugarske, biće povećan kvalitet i skraćeno vreme putovanja, a vozovi više neće prolaziti kroz centar grada, već novoizgrađenom železničkom obilaznicom oko Niša dodao je Vesić.

Projekat se kreditira iz budžeta Republike Srbije, kao i iz donacije Investicionog okvira za zapadni Balkan (WBIF). Kada sam izabran za ministra prošle godine, obećao sam da će jedan od mojih prioriteta biti pokretanje ovog projekta. Rekonstrukcijom i elektrifikacijom pruge Niš – Dimitrovgrad, Koridor 10 postaje konkurentniji transportni pravac, čime će se stvoriti uslovi za veći tranzitni saobraćaj kroz Srbiju, kao i između naše zemlje i Bugarske rekao je Vesić.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas