Početna » Premijera dokumentarnog filma o herojskoj 37. motorizovanoj brigadi u Domu Vojske

Premijera dokumentarnog filma o herojskoj 37. motorizovanoj brigadi u Domu Vojske

0
Dokumentarni film „37. motorizovana brigada” u produkciji Vojnofilmskog centra „Zastava filma” biće premijerno prikazan pred Nišlijama 24. novembra u 18 časova u maloj sali Doma Vojske Srbije u Nišu.

Film o herojskoj 37. motorizovanoj brigadi je deo dokumentarnog serijala „Herojske brigade“.

Kako se navodi, Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane i Vojnofilmski centar „Zastava filma”, iz osećaja najdubljeg poštovanja prema žrtvama i herojstvu pripadnika naše vojske, koji su te 1999. godine stali na branik otadžbine, pokrenuli su dokumentarni serijal „Herojske brigade”.

Treći film iz ovog serijala posvećen 37. motorizovanoj brigadi nastao je u saradnji sa pripadnicima te slavne brigade i gledaocima približava njihove zadatke, borbe i dešavanja u zoni dejstava, a posebnu vrednost ovom ostvarenju daju svedočanstva boraca koja su, ovim putem, sačuvana od zaborava.

Film reditelja Marka Kamenice i snimatelja Mirka Lukanovića priča je o jednom vremenu i svojevrsno svedočanstvo o doprinosu ove herojske brigade odbrani otadžbine, kao i o duhu i vrednosnom sistemu koji su je krasili, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas