Početna » Prva niška Gimnazija „Stevan Sremac“ obeležava 145 godina rada

Prva niška Gimnazija „Stevan Sremac“ obeležava 145 godina rada

Gradska opština Medijana podržala i takmičenje u besedništvu

0
Obezbedivši nagrade za najbolje učesnike Gradska opština Medijana je i ove godine podržala Takmičenje u besedništvu, Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ pod nazivom: “I da nije bilo opraštanja i zaborava, nepravda bi prekrila svet i stvorila od njega pravi pakao”-Ivo Andrić.

Na tradicionalnom takmičenju koje organizuje niška gimnazija prvo mesto osvojila je Marijana Petronijević, učenica Gimnazije u Čačku, drugo mesto pripalo je Staši Karaleić, iz škole organizatora, dok je Sanja Barać, predstavnica Karlovačke gimnazije zauzela treće mesto.

Foto: GO Medijana

Nastupila su 24 kandidata iz gimnazija i srednjih škola Niša, Pirota, Čačka, Sremskih Karlovaca i Aleksinca, kao i sa Filozofskog fakulteta u Nišu. Žiri su činili: prof. dr Dragana Dimitrijević, vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, Maja Živković, članica Veća Gradske opštine Medijana i Stefan Nikolić, bivši učenik i organizator prvog takmičenja u besedništvu.

Foto: GO Medijana

Pobednicima su dodeljene i vredne novčane nagrade. Gradska opština Medijana tradicionalno podržava rad osnovnih i srednjih škola koje rade na njenoj teritoriji, u sklopu pronatalitetne politike kao prioriteta u svom radu. Inače je ove godine podržala i obeležavanje 145 godina Prve niške gimnazije.

Obeležavanje 145. godišnjice postojanja Prve niške gimnazije Stevan Sremac, uz podsećanje da je velikan i nobelovac Ivo Andrić posetio školu daleke 1968. godine, prilika je za učenike i studente da, negujući lepu reč, ispolje svoju individualnost, znanje i kreativnost u zastupanju ideala pravde u najširem smislu te reči. Prva niška Gimnazija „Stevan Sremac“ obeležava 145 godina rada

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas