Početna » SOTIROVSKI: Ja verujem da ćemo u Nišu da vratimo tramvaje. Studija postoji, izmeštanjem pruge stvoriće se i mogućnost

SOTIROVSKI: Ja verujem da ćemo u Nišu da vratimo tramvaje. Studija postoji, izmeštanjem pruge stvoriće se i mogućnost

0
Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je u emisiji “Peta noć” na RTV Belle amie da veruje da će u Nišu uspeti da vrate tramvaj. Podsetila je da ta mogućnost postoji u Studiji o saobraćajnoj mobilnosti.

“U Nišu čuvamo te delove poslednjeg tramvaja, hoćemo da ga sklopimo, da nađemo dobrog stolara i da taj vagon postavimo negde na vidnom mestu”, istakla je Sotirovski.

Ona je najavila da će onog trenutka kada pruga biti izmeštena, a počela je rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad, a to je preduzlov za pravljenje železničke obilaznice oko Niša, Niš moći da dobije tramvaj.

“Mi smo već sa Francuzima uradili studiju o urbanoj mobilnosti i ona između ostalog predviđa na delu trase kojom sada idu vozovi ka Niškoj Banji, ka istoku, kada spustimo prugu na nivo ulice u delu gde postoji veštačka brana, tu stvarno može da se kreće tramvaj”, objasnila je gradonačelnica.

Ona je rekla da veruje da će u skorije vreme, čim se pruga izmesti, a već se stvaraju preduslovi za to Niš dobiti tramvaj. Podsetila je da Srbija ima fabriku tramvaja u Kragujevcu i da bi od njih Grad mogao da kupi tramvaj. Takođe veruje da bi i neka zemlja Evropske unije sa kojom Niš dobro sarađuje donirati tramvaj, kao što su i Beogradu donirali.

Poslednji tramvaj u Nišu je saobraćao davne 1958 godine.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas