Početna » GO Medijana usvojila budžet za 2024. godinu. Postavljanje pametnih klupa, multifunkcionalnih tabli, parking mesta za bicikle, neki od planova

GO Medijana usvojila budžet za 2024. godinu. Postavljanje pametnih klupa, multifunkcionalnih tabli, parking mesta za bicikle, neki od planova

0
Odbornici Skupštine Gradske opštine Medijana usvojili su na današnjoj sednici, poslednjoj u ovoj godini, Predlog odluke budžeta za 2024. godinu, u vrednosti od skoro 260 miliona dinara, što je za 1,42 odsto više u odnosu na ovogodišnji budžet.

Predsednik GO Medijana Nebojša Kocić rekao je da je budžet planiran u skladu sa očekivanim prihodima i rashodima, ali da će i u narednoj godini prioritet imati potrebe građana, pronatalitetna politika i komunalno uređenje.

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana

“Budžet je skroman, ali to ne znači da će sugrađani biti uskrađeni za određena davanja, naprotiv ona će biti na višem nivou, ili će makar ostati na istom. Za vantelesnu oplodnju biće izdvojeno po 200.000 dinara za za 20 bračnih parova, ali je opština predvidela još milion dinara koja će opredeliti rebalansom ukoliko se javi više parova”, kazao je Kocić Glasu juga.

I kada je komunalno uređenje u pitanju ova opština planira brojne novine.

“Nabavićemo pametne klupe, multifunkcionalne table, popravićemo stare i postavićemo nove venjake. Novina će biti i parking mesta za bicikle, ulagaćemo i u opremanje površine koje koriste kućni ljubimci”, dodao je Kocić.

Foto: Glas juga

Na sednici je dato i zeleno svetlo na program rada javnih i javno komunalnih gradskih preduzeća.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas