Početna » Nišville i na Baliju (VIDEO)

Nišville i na Baliju (VIDEO)

0
Nišvil džez festival predstaviće se posetiocima Ubuda umetničkom i kulturnom centru Balija početkom avgusta 2024, rezultat je današnjeg susreta direktora Nisvila Ivan Blagojević i direktora Ubud Village Jazz festivala Yuri Mahatme. Yuri Mahatma je poznati kompozitor i gitarista Balija čiji festival promoviše bendove modernog džeza pa ce i koncept predstavljanja Nisvila ciniti 4 benda iz 4 zemlje istog opredeljenja koji budu  ucesnici narednog jubilarnog 30-og izdanja Nišvila. Srbiju će predstavljati niški sastav Eyot koji je otvorio Nišvil 2009, a koji ce zatvoriti Nišvil 2024.

Po rečima Yuri Mahatme koji je i uspešan privrednik na Baliju moguće je obezbediti sponzore na višednevni Nišvil 2025 sa 10 stejdževa sa prepoznatljivim konceptom Nišvila i zastupljenosću svih umetničkih formi naslonjenih na džez od teatra i filma do hip hopa i džez densa kao i brojnim ino turistima atraktivnog programa Prijatelji Šabanu i Balkan bras predstavljanja trubačkih orkestara izjavio je nakon sastanka Ivan Blagojević.

Ivan Blagojević bio je i učesnik konferencije “Indonesian World Jazz Meeting”, gde se susreo da pomoćnikom ministara za obrazovanje i kulturu Edi Wirawanom, i pogledao nastupe mnogih bendova učesnika istoimenog Showcase-a. Oduševljen Nišvilom bio je i pomoćnik Ministra turizma i kreativne industrije, Ari Setyo Nugroho, kao i mnogi muzičari koji su tokom intervjua izrazili želju da prezentuju svoju muziku u Srbiji, stvorivši najveću gužvu na štandu Nišvila.

” Iznenađen sam popularnošću džeza u Indoneziji, a pogotovu činjenicom da je na festivalu “Ngayogjazz” koji se odrzava u selu Sleman u Indoneziji, koje broji jedva 1000 stanovnika, nastupilo u jednom danu 35 bendova na 5 stejdževa uz prisustvo 40.000 gledalaca. Svaka seoska kuća je svojevrstan sajam hrane za posetioce. Zanimljiv je i festival koji Agus održava u ambijentu izuzetne turističke atrakcije budističkih hramova u Prambanan parku”, izjavio je Ivan Blagojević.

Podsećamo da je Bali (Jakarta, Yogjacarta, Ngayog, Bali) zadnja stanica saradnje Nišvila i Warta Jazz asocijacije.
Direktor Nišvila Ivan Blagojević i Agus Setiawan Basumi, predsednik Warta Jazz asocijacije, koja je
organizator 10 festivala u Indoneziji, potpisali su u gradu Yogjacarta, Memorandum o razumevanju. Pored drugih oblika saradnje, dogovorena je i razmena bendova tako da će tokom 2024 jedan srpski bend nastupiti na nekom indonežanskom festivalu, a jedan indonežanski na Nišvilu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas