Početna » Opozicija počela sa prikupljanjem potpisa u Nišu. Javni beležnik negirala optužbe da je zabranila notarima da rade sa njima

Opozicija počela sa prikupljanjem potpisa u Nišu. Javni beležnik negirala optužbe da je zabranila notarima da rade sa njima

0
Predstavnici opozicionih partija počeli su danas da prikupljaju potpise za listu “Srbija protiv nasilja”, nakon što im je u subotu otkazao javni beležnik, a oni optužili Zoricu Stojanović za opstrukciju.  Javni beležnik Zorica Stojanović je na konferenciji za medije u svojoj kancelariji negirala optužbe opozicionih poslanika.

Đorđe Stanković, predstavnik Narodnog pokreta Srbije, tvrdi da su notaru kome su se obratili za prikupljanje potpisa blokirane aktivnosti pod neshvatljivim izgovorom da ne poštuje redosled.

“Trebalo je da imamo prikupljanje potpisa za listu ‘Srbija protiv nasilja’ u Nišu, ali se desilo to da je notarka, koja nam je inače trebala pomoći, odlučila da to obustavi, navodno zbog nepoštovanja redosleda. Mi smatramo da je to očigledna opstrukcija od strane vlasti u Nišu kako bi se sprečilo prikupljanje potpisa za ovu listu”, istakao je Stanković.

I Narodna poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević je istakla da ova partija ima informacije da minulog vikenda u Nišu nije bilo prikupljanja potpisa za takozvane „prioritetne liste“ i jedina stranka koja je sakupljala potpise bila je Nova demokatska stranka.

Javni beležnik ipak tvrdi drugačije.

„Imali smo njihov poziv u petak u pola jedan, a potom u četiri, ali kazala sam da su svi notari zauzeti i da sačekaju ponedeljak. Mi smo počeli sa overom potpisa u sredu i devet stranaka se prijavilo. Krenuli smo redom da radimo. Nije bilo smisla da oduzimamo ekipe od stranaka koje su na vreme započele rad da bi ih slali kod drugih“, izjavila je Stojanović.

Ona je rekla da tokom ovih izbora nije bilo do sada ni jedne primedbe strananaka na rad javnih beležnika i objasnila da svi javni beležnici u Nišu samostalno rade, svi su nezavisni kao beležnici i ona ne može utiče na njih.

Građani svojim potpisima mogu od danas da podrže listu „Srbija protiv nasilja“ na tri lokacije – prostorijama na Trgu Pavla Stojkovića 5/7, u Obrenovicevoj ulici 10/3 i u Dušanovoj ulici 17b.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas