Početna » Počinju novogodišnji dani u Nišu

Počinju novogodišnji dani u Nišu

0
Zvanični praznični i novogodišnji program koji priređuje Turistička organizacija Niša počeće 26. decembra, a pripreme za različite aktivnosti i ukrašavanje grada privode se kraju.

Novogodišnji dani u Nišu na Trgu kralja Milana počeće 26. decembra Ulicom suvenira i novogodišnjih poklona i trajaće do Božića. Narednog dana počinje „Dečiji novogodišnji grad“, sa drvenim brvnarama, radionicama, animatorima, uz mogućnost fotografisanja sa Deda Mrazom, Sneškom Belićem i vilenjacima. Taj program će trajati do 1. januara.

Bogat program za najmlađe uključuje i novogodišnje predstave od 30. do 31. decembra. Od 12 do 16 časova biće priređene lutkarske predstave, ali i plesne radionice.

Prvog dana u novoj godini Nišlije očekuje „Novogodišnja bajka iznenađenja“, koja će biti održana od 12 do 16 časova.

„Deo centra, koji se još uvek sređujemo, će biti i bolje ukrašen. Imaćemo i novogodišnje čarolije u samom centru grada, horove i različite aktivnosti za najmlađe i najstarije. Imaćemo i Deda Mraza, i kočije, i sve ono što dolikuje velikom gradu tokom novogodišnjih praznika. Naravno i dva velika koncerta, 30. i 31. uveče“, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kao što je već poznato, noć uoči dočeka Nove godine pred niškom publikom će nastupiti „Riblja čorba“, a za sam doček Nove godine domaće snage, Boban Zdravković i Viki Miljković.

Ovogodišnji doček Nove godine će se razlikovati od prethodnih, jer, na predlog društva za zaštitu životinja, neće biti vatrometa na centralnom gradskom trgu. Novac predviđen za to će biti preusmeren u humanitarne svrhe.

Takođe, u novogodišnjim danima će novac od „Humanitarnog parkinga“ biti uplaćen deci, kojoj je potreban za lečenje.

Grad Niš ove godine nije kupovao novu dekoraciju, ali ona će biti bogatija zahvaljujući donacijama.

Većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov je uverena da će broj turista tokom novogodišnjih praznika u Nišu biti veći u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo oko 10.000.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas