Početna » Policijska akcija u Nišu: Hapšenje osumnjičenih za nelegalnu distribuciju suplemenata

Policijska akcija u Nišu: Hapšenje osumnjičenih za nelegalnu distribuciju suplemenata

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala i Poreskom policijom, uhapsili su M. V. (1987) i M. S. (1989), stanovnike Niša, zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i poreska utaja. Ova hapšenja su sprovedena po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

“M. V. i M. S., koja su odgovorna lica dva preduzeća, sumnjiče se da su distribuirale i slale neregistrovane dijetetske suplemente kupcima u Srbiji, kako direktno, tako i posredstvom kurirskih službi, iako za ove proizvode nisu posedovali odobrenje Ministarstva zdravlja. Dodatno, nisu evidentirali ove transakcije u svojim poslovnim knjigama”, saopštila je policija.

Prema sumnjama, ovakvim postupcima su nanosili štetu budžetu Srbije u iznosu većem od 11.000.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova. Nakon toga, uz krivičnu prijavu, biće privedeni višem javnom tužiocu radi daljeg postupanja u skladu sa zakonom.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas