Početna » Slađa Alegro nakon koncerta: Niš ima divnu publiku, treba da se družimo češće

Slađa Alegro nakon koncerta: Niš ima divnu publiku, treba da se družimo češće

0

Slađana Dragaš, poznatija kao Slađa Alegro, održala je sinoć svoj prvi koncert u „Čairu“ u Nišu. Nakon koncerta ona je govorila da ne želi svoj nastup da naziva solističkim koncertom, već je rekla da je u pitanju bila žurka i dodala da su se svi odlično zabavili.

Ona se podsetila da je ranije u Niš dolazila mnogo češće, jer je ranije bilo mnogo više klubova i diskoteka u Nišu.

„Niš ima divnu publiku, gre’ota je da ne postoji takav prostor da se moje kolege i ja češće družimo s publikom. Ovo je prvi veliki nastup u Nišu. Ne bih rekla da je ovo solistički koncert, ovo je bio veći vid jedne žurke, na poziv organizatora, koji su se sjajno dosetili da prave žurke u ovom prostoru. Ovo je bilo lepo veče i druženje, ali je i bio koncert s obzirom na broj ljudi“, rekla je Slađa Alegro.

Ona je rekla da se njen bend i ona trude da na svakom nastupu daju svoj maksimum, bilo da sviraju za 200 ljudi, u diskoteci, klubu, na proslavi ili na većim nastupima kao što je bio sinoćni u „Čairu“.

„Veći prostor zahteva dodatnu pripremu, veće pripreme, više muzičara. Nastup u ovolikom prostoru ne može da bude kao obična svirka, bez obzira koliko mi želimo da pružimo publici. Zahteva se da izvođač izvede što više svojih numera, a da opet bude dobra žurka i da svi budu zadovoljni. U diskoteci se pojavi neki gost, poruči neku pesmu i sve je neposrednije“, dodaje Slađana.

Kaže da je vreme da nastupi i „Beogradskoj areni“, ali i da solistički koncert zahteva mnogo odricanja i priprema.

„Mislim da je vreme za „Arenu“, ali sve što radim, radim u trenutku kad osetim potrebu. Za sad ću pričekati da mi se javi neka bubica da treba. Solistički koncert je prevelika i ozbiljna organizacija. Neko duže vreme se morate posvetiti isključivo tome. Ne možete nastupati svaki vikend, kao što radimo. Ja sam za to da se to radi onog trenutka kad izvođač za to oseti trenutak“, smatra Slađa Alegro i dodaje da više vidi sebe na solističkim koncertima sa sedećim mestima, gde se ne zahteva pravljenje žurke.

Govorila je i novim projektima. Biće obrada starih pesama, a za nove pesme navodi da se čeka pravo vreme, kako bi se posvetili tim projektima.

„Svašta nešto novo se radi. Ja se nadam da će u skorije vreme da se dogodi. Puno je lepih projekata. Radila sam na jednom novom projektu sa kolegom koji je trenutno šef orkestra „Nikad nije kasno“. Došao je na ideju da se rade obrade starih narodnih pesama, od kojih sam ja otpevala jednu. Jako mi je drago što sam na tom projektu, jer su to sve vrhunski muzičari“, poručila je Slađa.

Ona je zaključila da se nada da će uskoro biti novih pesama, ali to zahteva puno posvećenosti, spremanje spota, studijskih proba, što za bend koji nastupa svakog vikenda, nije lako da nađu vreme.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas