Početna » Dar u rukama, ali i učenje i usavršavanje Nišliju Petra Jankovića popelo na tron među najboljim maserima sveta (FOTO+VIDEO)

Dar u rukama, ali i učenje i usavršavanje Nišliju Petra Jankovića popelo na tron među najboljim maserima sveta (FOTO+VIDEO)

0
Za Nišliju Petra Jankovića kažu da ima dar u rukama. Kada on izmasira sigurno se osećate bolje. Taj dar otkrili su njegovi roditelji još kada je bio jako mali. Već sa pet, šest godina im je rukama pomagao da se opuste. Kasnije je prema njegovim rečima došla nadogradnja. To učenje i usavršavanje tehnike dovelo ga je jako brzo do pozicije vicešampina sveta u masiranju.

Konkurencija je bila jaka, takmičilo se 170 masera iz celog sveta. Bilo je takmičara iz Azije, delova Amerike, Španije, Italije, Izraela, Nemačke, zemalja Balkana medju njima Bosanaca, Srba, Hrvata, Slovenaca, Rumuna…

“Mesto vice šampiona je za mene velika čast. Ponosan sam što sam postigao tako nešto na samom početku karijere”, rekao je Petar Glasu juga.

Foto: Glas juga

Ovaj mladi Nišlija ističe da za takmičenja nije ni znao. Poziv je usledio prošle godine dok je radio na brodu. Bio je skeptičan, ali se ipak prijavio.

“Prvi izlazak na takmičenju mi je bio maja ove godine u Inđiji, kada je održano Balkansko takmičenje u masaži i tamo sam osvojio bronzzanu medalju. Nakon toga usledilo je takmičenje svetskog karaktera u Rumuniji gde sam osvoji drugo mesto”, rekao je Petar.

Foto: Glas juga

Objašnjava da je takmičenje samo po sebi skup profesionalaca fizioterapeuta, masera, terapeuta različitih struka. Oni se nadmeću u više različitih kategorija: sportska masaža, švedska masaža, masaža na stolici, lica i oblikovanja tela.

“Na oba prvenstva takmičio sam se welnes masažom. Ta masaža je uglavnom za opuštanje s tim što se koriste različuti rekviziti”, kazao je Petar.

Foto: Glas juga

Petar je koristio bambus. To je presudilo, pošto se radi o jako specifičnoj masaži za opuštanje, ali ujedno može da bude i jako dobra kao terapeutska masaža.

“Kombinovao sam je sa različitim rastezanjima, uljima koja se obično ne koriste u masaži. Suđenje se obavlja po više kriterijuma ali najvažniji su stav masera dok radi, tehnika koju maser koristi i kombinacija razlicitih tehnika kao i tečnost u radu-takozvani flow koji predstavlja rad koji sa strane posmatrača ali i iz perspektive klijenta masažu “iz jednog daha”. Bitno je da se svaki pokret uliva u sledeći, ritam rada je konstantan i masaža ima uvodni deo, razdradu i zaključak”, objašnjava Petar.

Foto: Glas juga

Poene donosi i smisao tretmana, ambijent oko stola za masažu kao i inovacija, odnosno novitet koji može biti lični pečat terapeuta. Petar radi u jednom spa centru u Nišu, ali kaže da nažalost ne može ovde da odradi sve pokrete koje radi na takmičenju, jer se radi o drugačijem prostoru.

“Za masažu je bitno znanje, ali kod mene ima malo i dara”, iskren je Petar. D

Da može da pomogne rukama njegovi roditelji su primetili još kada je imao pet godina. Nakon toga je došla nadogradnja. Završio je i Akademiju za masažu u Londonu. Radio je na brodu dve godine, a danas svojim rukama pomaže mnogima u Nišu. Nova znanja je stekao i u internacionalnom kampu masaže u Italiji.

Foto: Glas juga

Karijeru vidi ovde u Srbiji. Želi da unapredi posao.Na našem području nove metode se još ne koriste, ali Petar najavljuje da postoji mogućnost da počne samostalno da radi i sva stečena znanja i iskustva primeni i u svom gradu i Nišlijama pruži nešto što još uvek nije viđeno na ovim prostorima.

“Masaža se smatra luksuzom, ali  će već za par godina biti potreba, jer su ljudi neprekidno pod stresom i potrebno im je opuštanje”, zaključio je Petar na kraju razgovora.

Rastko Radosavljević

Njegov kolega Rastko Radosavljević kaže da je čast i privilegija imati Petra u timu, a posebno je zadovoljstvo jer on baš na njima isprobava svoje nove tehnike.

“Magičan je osećaj. On preferira bambusom da masira. Relax masaže su meni među najomiljenijima, oslobađa stres, ali i sportska mi prija jer radim kao personalni trener”, otkriva Rastko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas