Početna » Leskovac prerasta u mačevalački centar. U ovom gradu se održava međunarodni turnir u mačevanju

Leskovac prerasta u mačevalački centar. U ovom gradu se održava međunarodni turnir u mačevanju

0

U leskovačkoj hali „Partizan“ održava se 5. međunarodni turnir u mačevanju Memorijal “Miodrag Miša Pavićević”, sa velikim brojem učesnika i to: pionira, kadeta i seniora.

U ime lokalne samouprave na otvaranju turnira se obratio Milan Ničić, šef Kabineta gradonačelnika Leskovca.

„Sport je neophodan za zdrav način života kako bi se ljudi, posebno deca, motivisali na bavljenje fizičkom aktivnošću. Tome doprinosimo na različite načine, poboljšanjem sportske infrastrukture i ulaganjem u klubove. Želja nam je da Leskovac bude grad sporta, a uz resurse kojima raspolažemo i naše sportiste koji konstantno ostvaruju izvanredne rezultate, na dobrom smo putu.

Samo u tekućoj godini za projektno finansiranje iz oblasti sporta Grad je opredelio rekordnu sumu od 125 miliona dinara. Pored ovih izdvajanja, Grad je opredelio 144 miliona dinara za funkcionisanje SRC Dubočica. Izgradili smo i rekonstruisali brojne hale, (ovu u kojoj se trenutno nalazimo) fiskulturne sale, terene, igrališta, a ne mogu da ne pomenem i velelepni gradski stadion, vrednosti 2,5 milijarde dinara, koji je biser našeg grada i omiljeno mesto okupljanja naših sugrađana.“

Predsednik Mačevalačkog kluba „Dubočica“ Ivan Zdravković zahvalio se Lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanović, što ima razumevanja za sve sportove u gradu i pružaju veliku podršku koja je od krucijalnog značaja za razvoj sporta.

„Na takmičenju učestvuju takmičari iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Slovenije. Imaćemo čast i zadovoljstvo da ugostimo i vice šampiona Olimpijade, iz Bugarske, Toškova.

Leskovac prerasta u mačevalački centar. Želja nam je da se održi i mačevalački kup u našem gradu.“

Takmičenje je okupilo oko 220 takmičara raznih kategorija i izrasta.

Gradonačelnik Cvetanović je danas uručio medalje takmičarima koji su završili nadmetanje.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas